Serokê Giştî yê Partîya Welatparêzên Kurdistanê (PWK) Mustafa Ozçelîk:
Em li Rojavayê Kurdistanê xwedîderkevin
Ji bo lêxwedîderketina Rojavayê Kurdistanê, divê demildest bi serokatîya Rêzdar Serok Mesûd Barzanî, Heyeta Temsîlî ya Konferansa Qamişloyê, Rêzdar Mazlûm Ebdî, Rêzdar Bafil Talabanî, civîneke avarte li dar bixin û bi hev re nexşerêyeke nû ya hevbeş tesbît bikin. Ji bo ku rê li ber provokasyonan bê girtin, divê li Başûr û Rojavayê Kurdistanê maseyên krîzê yên hevbeş bêne ava kirin.
Di navbera her çar perçeyên Kurdistanê û kurdên dîasporayê de divê demildest koordînasyonek bê ava kirin û helwesteke yekgirtî ya neteweyî, niştimanî bê tesbît kirin.
Divê wek gava yekem jî, bi hemû îmkan û peywendîyên navdewletî, ev êrîşên çeteyên çekdarên Rêvebirîya Şamê bêne rawestandin û di çavderîya hêzên navdewletî de agirbest bê ragihandin.
Divê hemû partî, dezgehên sivil û organîzasyonên ji her çar perçeyên Kurdistanê yên li dîasporayê li her welatî komîteyên hevbeş ava bikin û ji bo lêxwedîderketin û piştgirîya gelê me yê Rojavayê Kurdistanê bi hev re tevbigerin.
Divê hemû kurdên dîasporayê bi komîteyên hevbeş, li cîhê ku lê ne, bi rayedarên wê dewletê, bi partîyên sîyasî, dezgehên sivîl re peywendîyan deynin da ku êrîşên çeteyên çekdarên Rêvebirîya Şamê bêne rawestandin.
Divê li her cîhekî ku mimkune, çalakîyên girseyî bêne li dar xistin.
Lêxwedîderketina gelê me yê Rojavayê Kurdistanê, lêxwedîderketina îrade û biryarên Konferansa Qamişloyê, wazîfeyeke sereke ya neteweyî, niştimanî ya hemû kurdên cîhanê ye.
20.01.2026
Mustafa Ozçelîk
Serokê Giştî yê Partîya Welatparêzên Kurdistanê (PWK)
_______________________________________
Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK) Genel Başkanı Mustafa Özçelik:
Rojava Kürdistanı’na Sahip Çıkalım
Güneybatı Kürdistan’a (Rojava Kürdistanı) sahip çıkmak amacıyla; Sayın Başkan Mesud Barzani başkanlığında, Kamışlı Konferansı Temsil Heyeti, Sayın Mazlum Abdi ve Sayın Bafıl Talabani’nin katılımıyla acilen olağanüstü bir toplantı gerçekleştirilmeli ve birlikte ortak yeni bir yol haritası belirlenmelidir. Her türlü provokasyonun önüne geçebilmek için, Güney ve Rojava Kürdistanı’nda ortak kriz masaları oluşturulmalıdır.
Kürdistan’ın dört parçası ve diaspora Kürtleri arasında da derhal bir koordinasyon oluşturulmalı; ortak, ulusal bir tutum netleştirilmelidir.
İlk adım olarak, tüm imkanlar ve uluslararası ilişkiler kullanılarak Şam Yönetimine bağlı silahlı çetelerin bu saldırıları durdurulmalı ve uluslararası güçlerin garantörlüğünde bir ateşkes ilan edilmelidir.
Diasporada bulunan Kürdistan’ın dört parçasından siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları, organizasyonlar, her ülkede ortak komiteler oluşturmalı, Rojava Kürdistanı halkımıza sahip çıkılmalı ve bulundukları yerlerdeki devlet yetkilileri, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarıyla iletişime geçerek Şam Yönetimi’ne bağlı çetelerin saldırılarının durdurulması için girişimde bulunmalıdırlar.
Mümkün olan her yerde, kitlesel etkinlikler düzenlenmelidir.
Bugün Rojava Kürdistanı’ndaki halkımıza sahip çıkmak, Kamışlı Konferansı’nın iradesine ve kararlarına destek olmak; dünyadaki tüm Kürtlerin en başat, temel ulusal ve yurtseverlik görevidir.
20.01.2026
Mustafa Özçelik
Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK) Genel Başkanı


