PKK’ye bağlı Şengal Direniş Birlikleri’nden (YBŞ) beş kişi, Ninova vilayetindeki bir mahkeme tarafından terörizm suçlamasıyla kapsamında gözaltına alındı.
PKK’ye bağlı Şengal Direniş Birlikleri’nden (YBŞ) beş kişi, Ninova vilayetindeki bir mahkeme tarafından terörizm suçlamasıyla 4. madde kapsamında gözaltına alındı.
Tutuklamalar, YBŞ savaşçılarının, bir mühendisi kaçırdığı ve Irak ordusuna ait bir kontrol noktasına el bombaları atarak iki subayı yaraladığı bildirilen bir olayın ardından gerçekleşti.
YBŞ Terörist Etiketini Reddediyor
YBŞ, “terörist ve paralı asker ” olarak etiketlenmeyi şiddetle reddetti ve Irak ordusunu üyelerine saldırmak ve onları tutuklamakla suçladı. Grup, yaptığı açıklamada, Irak ordusunun bir kesiminin 18 Mart’ta bir YBŞ aracına “provokasyonsuz bir saldırı” başlattığını ve beş savaşçıyı yakaladığını iddia etti.
Açıklamada ayrıca, yakalanan savaşçılardan bazılarının yaralandığı ve kötü muamele gördüğü iddia edildi ve yaşanan olaylara ait videoları sosyal medyada paylaştı.
Öte yandan yerel bir kaynak Irak merkezli haber ajansı Shafaq News’e yaptığı açıklamada, YBŞ’nin Irak ordusu ve polisine gözaltına alınan üyelerini serbest bırakmaları için 24 saatlik bir ültimatom verdiğini, aksi takdirde potansiyel silahlı çatışmayla karşı karşıya kalacaklarını söyledi. (NA)