Diyarbakır’da uyuşturucuya karşı yürüyüş yankı buldu

Şehmus KIZILASLAN

Diyarbakır’da iki gün önce gerçekleştirilen ve büyük ilgi gören yürüyüşte, uyuşturucu ve madde bağımlılığına karşı güçlü bir mesaj verildi.“

Uyuşturucuya Hayır, Geleceğimize Sahip Çıkıyoruz” ana temasıyla düzenlenen etkinlik, yoğun yağış ve olumsuz hava şartlarına rağmen büyük bir katılımla gerçekleşti.

Çok sayıda spor kulübü ön saflarda yer aldı

Diyarbakır Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Remzi Dayan’ın öncülüğünde, çok sayıda spor kulübü bu anlamlı yürüyüşte ön saflarda yer aldı. Sporcular, iki büyük pankart eşliğinde kortejin önünde yürüyerek halkı bilinçlendirme çağrısında bulundu. Pankartlarda “Uyuşturucuya Hayır, Madde Bağımlılığına Hayır” ifadeleriyle kararlı mücadele karşı önemli bir etiklik olduğu belirtti.

diyarbakirda-uyusturucuya-karsi-buyuk-yuruyus-buyuk-yanki-buldu-2.jpg

Yoğun katılım ve olumlu tepkiler

Amatör Spor Kulüpleri federasyonu (ASKF ) Başkanı Remzi Dayan, Tigris Haber’e yaptığı değerlendirmede, yürüyüşe toplumun farklı kesimlerinden gelen yoğun katılımın kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Dayan, yürüyüşün ana teması olan “Uyuşturucuya ve Fuhuşa Hayır, Gençlik Geleceğimizdir. Geleceğimize Sahip Çıkıyoruz.” mesajının halk tarafından büyük bir ilgiyle karşılandığını ifade etti. Yoğun yağmura rağmen gösterilen bu yüksek katılımın, toplumun uyuşturucu ve madde bağımlılığına karşı ne kadar duyarlı olduğunu ortaya koyduğunu belirten Dayan şunları söyledi. “Bu anlamlı yürüyüşe gelen tepkiler son derece olumlu oldu. Başta Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASK) Genel Başkanı Şener Aydın bizleri tebrik ederek desteğini iletti. Ayrıca Gençlik ve Spor Genel Müdürü ve Konya Milletvekili olan, İçişleri Komisyonu’nda görev yapan ve yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Baykal da bizlere destek verdiği.” ifade etti.

diyarbakirda-uyusturucuya-karsi-buyuk-yuruyus-buyuk-yanki-buldu.jpg

Türkiye genelinde örnek olmalı

Remzi Dayan, yürüyüş sonrası yapılan görüşmelerde, bu tarz etkinliklerin yalnızca Diyarbakır’la sınırlı kalmaması, Türkiye genelinde Gençlik ve Spor Müdürlükleri ve TASK çatısı altında yaygınlaştırılması gerektiği yönünde görüş birliğine varıldığını belirtti. Yetkililer, uyuşturucu ve madde bağımlılığı gibi hassas konularda farkındalık yaratmanın ve gençliği bilinçlendirmenin ülke genelinde yaygınlaştırılması gerektiğini vurguladı. (TH)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *