Serokê Giştî yê Partîya Welatparêzên Kurdistanê (PWK) Mustafa Ozçelîk: Di hilbijartinên Parlamentoya Herêma Kurdistanê de azadî, demokrasî û Gelê Kurdistanê bi ser ketin!

Hilbijartinên Parlamentoya Herêma Kurdistanê di 20ê cotmeha 2024ê de bi beşdarîya ji %70yê gelê Herêma Kurdistanê pêk hat.

Cîhê kêfxweşîyê ye ku, hilbijartin, li gel hinek kêmasîyan jî di atmosfereke aram, demokratîk, şefaf û bêyî tûnd û tûjîyê pêk hatîye.

Gelê Herêma Kurdistanê bi rêjeya ji %70yî beşdarî hilbijartinê bû. Ev nîşana wê yekê ye ku li gorî hilbijartinên van salên dawî, gelê Herêma Kurdistanê zêdetir çûne ser sindoqan. Ev jî ji bo li îradeya xwe xwedîderketina gel, ji bo azadî û demokrasîyê wêneyekî hêvîdar e.

Em gelê Herêma Kurdistanê ji bo lêxwedîderketina îradeya xwe, lêxwedîderketina demokrasî û azadîyê pîroz dikin.

Em Hikûmeta Herêma Kurdistanê û hemû partîyên sîyasî jî pîroz dikin ku hilbijartineke şefaf, demokratîk û ji tund û tûjîyê dûr pêk anîne.

Aşkereye ku, gelê me yê Başûrê Kurdistanê rû bi rûyî gelek êş û pirsgirêkên navxweyî ne; Bexda û xêrnexwazên Kurdistanê bi ablûka û dorpêçeke piralî, dixwazin destkeftîyên federe yên Herêma Federe ya Kurdistanê lawaz bikin.

Lê ji alîyekî din jî gelek firsendên dîrokî li ber derîyê gelê me ne.

Hilbijartinên Parlamentoya Herêma Kurdistanê di demeke hesas de li dar ket. Em hêvî dikin ku li Başûrê Kurdistanê, hemû alî bi rêzlêgirtina îradeya gel û encamên hilbijartinê, bi hişmendîyeke neteweyî, niştimanî û bi tifaqeke stratejîk hikûmeta nû pêk bînin da ku rê li ber firsendên li ber derîyê me ne vekin û destkeftinên mezintir bidest bixin.

Li gel rêz û silavên xwe.

21.10.2024

Mustafa Ozçelîk

Serokê Giştî yê Partîya Welatparêzên Kurdistanê (PWK)

__________________________________________________________

Kürdistan Bölge Parlamentosu seçimlerinin kazananı,  özgürlük, demokrasi ve Kürdistan halkıdır!

Kürdistan Bölge Parlamentosu seçimleri 20 Ekim 2024 tarihinde, Kürdistan Bölgesi halkının %70’inin katılımıyla gerçekleşti.

Yaşanan kimi teknik eksikliklere rağmen, seçimlerin huzurlu, demokratik, şeffaf ve şiddetten uzak bir atmosferde gerçekleşmiş olması, sevindiricidir.

Kürdistan Bölgesi halkının %70’i seçimlere katılmış olması, son yıllardaki seçimlere nazaran, halkın daha fazla sandık başına gittiğini göstermektedir.Bu da, halkın kendi iradesine, özgürlük ve demokrasiye sahip çıkması anlamında umut verici bir durumdur.

Kürdistan Bölgesi halkını, kendi iradesine ve özgürlüğe, demokrasiye sahip çıkan bir tutum sergilediği için kutluyoruz.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti’ni ve tüm siyasi partileri şeffaf, demokratik ve şiddetten uzak bir seçim gerçekleştirdikleri için kutluyoruz.

Güney Kürdistan’da halkımız bir çok iç sorunla, Bağdat Hükümeti ve Kürdistan’ın huzur  ve gelişimini istemeyen güçlerin  büyük bir abluka ve saldırısıyla yüz yüzedir.Sözkonusu güçlerce, çok boyutlu plan ve uygulamalarla, Kürdistan Bölgesi’nin federe kazanımları zayıflatılmaya, ortadan kaldırılmaya çalışılmaktadır.

Ama, açıktır ki, bu olumsuzluklara karşın, uluslararası ve bölgesel gelişmeler, halkımız için  büyük, önemli, tarihsel fırsatlara da kapı aralamaktadır.

İşte, Kürdistan Bölge Parlamentosu böylesi hassas bir süreçte gerçekleşti. 

Güney Kürdistan’daki tüm kesimlerin, bu gerçekliği göz önünde bulundurarak; halkın iradesine ve seçim sonuçlarına saygı ve  milli, Kürdistani bir anlayış temelinde; stratejik bir ittifakla oluşturulacak yeni hükümetle, halkımızın  önüne çıkabilecek fırsatları kalıcı kazanımlara dönüştüecek yeni bir süreç başlatmalarını umut ediyoruz.

21.10.2024

Mustafa Özçelik

Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK) Genel Başkanı

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *