Malatya’da 5.9 büyüklüğünde deprem: Birçok kentte hissedildi

AFAD, Malatya’nın Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) depremin saat 10.46’da merkez üssünün Malatya’nın Kale ilçesi, büyüklüğün 5.9 olduğunu duyurdu. Deprem, yerin yaklaşık 10,07 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Sarsıntı, Diyarbakır, Elazığ, Maraş, Tokat, ve Adıyaman’da da hissedildi.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Malatya Büyükşehir Belediyesi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Malatya Kale merkezli 5.9 şiddetindeki depremden etkilenen tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Meydana gelen depremin hemen akabinde tüm ekiplerimiz saha taramalarını sürdürmektedir. Şu ana komuta merkezimize gelen herhangi bir olumsuz durum yoktur. Saha taramalarımız devam etmekte.”

‘SAHA TARAMALARINA BAŞLANDI’

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, deprem sonrası bölgede ekiplerin saha taramalarına başladığını bildirdi.

Yerlikaya, “Malatya’nın Kale ilçesinde 5,9 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı. Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun” ifadelerini kullandı.

‘OLUMSUZ DURUM YOK’

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “Meydana gelen depremin hemen akabinde tüm ekiplerimiz saha taramalarını sürdürmektedir. Şu ana komuta merkezimize gelen herhangi bir olumsuz durum yoktur. Saha taramalarımız devam etmektedir” dedi.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğlu şu ana kadar olumsuz bir durum olmadığını söyledi: “Vatandaşlarımız panik halinde kendilerini korumaya aldılar. Şu ana kadar herhangi olumsuz bir durum yok. Saha taramalarımız devam ediyor.”

Suriye devlet basınının aktardığına göre ise deprem, Suriye’nin Haseke, Deyr El Zor ve Halep bölgelerinde de hissedildi.

ELAZIĞ’DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Elazığ’da okullar bir gün tatil edildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Malatya merkezli depremin ardından bakanlık ekiplerinin depremin hissedildiği bölgelerde psikolojik destek çalışmalarına başlaması talimatı verdiğini açıkladı.

BAKAN KURUM: İHBARLAR DEĞERLENDİRİLİYOR

Malatya’nın Kale ilçesinde bu sabah saat 10.46’da meydana gelen deprem sonrası Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya üzerinden mesaj paylaştı. Bakan Kurum, “Malatya’nın Kale ilçesinde meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen 5,9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Gelen ihbarlar değerlendirilmekte, ekiplerimiz depremden etkilenen tüm illerimizde sahada teyakkuz halinde çalışmalarına devam etmektedir. Gelişmeleri takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.

GD

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *