Avustralyalı parlamenter: Bağımsız Kürdistan’ı destekleyelim

Avustralyalı parlamenter Andrew Wilkie, ülkesinin bağımsız Kürdistan’ın kurulması için destek vermesini istedi.

Avusturalya Parlamentosu’nda Tasmanya eyaletini temsil eden Andrew Wilkie, parlamentoya sunduğu önergede Kürdistan halkının ekonomik ve toplumsal kalkınması için bağımsız bir Kürdistan’ın kurulmasına destek verilmesi talebinde bulundu.

Wilkie konuşmasında, “Bu önergede Avustralya hükümetinden, Kürdistan halkının kendi kaderini tayin etmesi ve bağımsız bir Kürdistan’ın kurulması için destek vermesini istiyorum. Kürdistan’ın bağımsızlığını elde etmesi, Kürdistan halkının ekonomik ve toplumsal geleceği ile Kürt ulusal kimliğinin korunmasına büyük etki edecektir. Yüzyılı aşkın bir süredir bağımsızlık çabalarına soykırımla yanıt veriliyor ve bağımsızlık girişimleri ortadan kaldırılıyor” dedi.

Kürtlerin devlet kurma hakkına destek verilmesini isteyen Wilkie, “Birinci Dünya Savaşı sonrası büyük güçler söz vermişti ki bu da uluslararası hukukla bağdaşıyor. Çünkü uluslararası sistemin temel prensiplerinden biri de kimsenin müdahalesi olmadan kendi kendini yönetme ve kendi kaderini tayin etmedir” ifadelerini kullandı.

https://www.kurdistan24.net/tr/news/de6d5957-6243-4896-a309-e4cc610b38b1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *