“1918-1923, MONDROS’TAN LOZAN’A KÜRDLER, Kürdlerin Aldanma ve Aldatılma Yılları”

“1918-1923, MONDROS’TAN LOZAN’A KÜRDLER, Kürdlerin Aldanma ve Aldatılma Yılları” adlı kitabımız, 2017 yılında İsmail Beşikci Vakfı Yayınları arasında yayımlandı. İlgiyle karşılan kitap bir süredir tükenmişti. Kitap, genişletildi ve yeniden düzenlendi. 2. baskıda kapak da değişti. Birinci baskıya ait bazı değerlendirmeler aşağıdadır.
> “1918-1923 Mondros’tan Lozan’a Kürdler” isimli kitabınızı memnuniyetle okudum. Resmi tarih ideolojisi ile koşullanmış belleğim alt-üst oldu. Şaşırtıcı bilgilerle, belgelerle karşılaştım. Bir sürü tarihsel belgeyi nasıl toparladınız, nasıl bir araya getirip kitaplaştırdınız, doğrusunu isterseniz şaşırıp kaldım. Bu nedenle size duyduğum saygının, hayranlığın ölçüsü yok. Bende karmakarışık duygular yaratmayı başardınız. Teşekkürler Sayın Temel. Cafer Bulut”
> “Celal Temel’in, çok büyük emeklerle hazırladığı bu inceleme, halkımızın karanlıkta kalan sayfalarını açığa çıkartmaktadır; mutlaka okunması gerektiği inancındayım. Bu inceleme, özellikle 1918 -1923 yılları arasındaki 5 yıllık süreçte, M. Kemalin ve K. Karabekir’in kurtuluş savaşının ilk yıllarındaki hareketini, neden Kürdistan topraklarından başlattıklarını görmek açısından da önemlidir kanısındayım. Abdurrahman Demir ”
> “Son dönemde zevkle okuduğum, okudukça etkilendiğim, hayıflandığım, lanetli Kürd yazgısının nerelerde düğümlendiğini açık ve net olarak ortaya koyan bir eserdir. Yakın tarihi belgelerle, doyurucu bir şekilde, tarafsız bir entelektüel gözüyle sorunu olduğu gibi ortaya koyuyor. Büyük bir araştırma ve incelemenin sonucunda, yoğun bir emek harcanarak yazılan klasik bir eserdir. Ömer Baran”
> “Bu gün dünden farklı değil! Yaşananı fırsata döndürmek, kendi tarihinizi bilmekle doğrudan alakalı. Ünlü araştırmacı yazar Celâl Temel’in ikinci yakın dönem Kürd tarih araştırması. Bu eseri muhakkak okuyun! Bahoz Şavata ”
> “Çok değil yüz yıl önce vahşi kayalıklarda geyikler ve keklik sürüsünün, kurtlar ve çakallarla dansını anlatan, çok emek ve zahmetle ortaya çıkarılan muhteşem bir eser. Hocam eline emeğine sağlık. Sadık Sitil ”
Bir 8 kişi ve yazı görseli olabilir
 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *