24 Nisan Anma Platformu’ndan Valilik yasağıyla ilgili açıklama24 Nisan Anma Platformu’ndan Valilik yasağıyla ilgili açıklama

Önceki yıllarda Taksim, Tünel ve ÅžiÅŸhane’de 24 Nisan 1915’in yıldönümünde anma etkinlikleri gerçekleÅŸtiren 24 Nisan’ı Anma Platformu ÇarÅŸamba günü Kadıköy Süreyya Operası önünde saat 19.00’da bir anma toplantısı gerçekleÅŸtirmek için Ä°stanbul ValiliÄŸi’ne baÅŸvuruda bulundu. BaÅŸvurulara önceki iki yılda Valilikçe izin verilmemiÅŸti. Valilik bu yılki anmayı da yasakladı. Platform konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

24 Nisan Anma Platformu’nun duyurusu şöyle:

“2010 yılından 2019 yılına kadar Ä°stanbul ve Türkiye’nin çeÅŸitli kentlerinde düzenlediÄŸimiz 1915 Ermeni soykırımında hayatını kaybedenleri anma etkinliÄŸimiz 2020 yılından beridir yasaklanıyor. Pandemi döneminde sokakta anma etkinliÄŸi gerçekleÅŸtirmememizi fırsat bilen Ä°stanbul ValiliÄŸi, son üç yıldır anma programımızı engelliyor.

Yıllardır düzenlenen anma etkinliÄŸi sadece bir basın açıklaması olarak deÄŸil yaklaşık bir saat boyunca süren sessiz bir yitirdiklerimize saygı eylemi olarak planlanıyor. Bizler hiçbir gerekçe gösterilmeden anma etkinliÄŸimizin yasaklanmasını anti demokratik bir adımda ısrar edilmesi olarak görüyoruz. Irkçıların, göçmen düşmanlarının, canları çektiÄŸi gibi eylemler yapabildiÄŸi koÅŸullarda, demokratikleÅŸmenin en kritik virajlarından birisi olan 1915’le yüzleÅŸme konusunda yapılacak bir etkinliÄŸin “uygun görülmemesi” demokratikleÅŸmeme konusundaki ısrarın, ırkçılara verilen tavizin bir göstergesidir.

Bizler, 24 Nisan Anma Platformu’nu oluÅŸturan bireyler ve kurumlar olarak Ä°stanbul ValiliÄŸi’nin kararını gözden geçirmeye ve anma programının 10 yıldır yapıldığı ÅŸekliyle yapılmasına engel olmamaya davet ediyoruz.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *