AP Türkiye Raportörü Amor’dan Kobanê kararına Mehmet Şimşek’li tepki: Neden başarısız olduğunu anlatıyor

Avrupa Parlamentosu Türkiye Daimi Raportörü Nacho Sánchez Amor, Kobanê Davası’nda HDP’nin eski eş genel başkanlarından Selahattin Demirtaş’a 42 yıl, Figen Yüksekdağ’a da 30 yıl 3 ay hapis cezası verilmesine tepki gösterdi.

Amor sosyal medyada yaptığı açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in geçen hafta Brüksel’de iş dünyasıyla bir araya gelmesine de atıfta bulunarak Türkiye’deki adaletsizliklerin Türkiye ekonomisindeki kötü gidişatın da en büyük sebeplerinden biri olduğunu vurguladı ve şu ifadeleri kullandı:

“Bugün Demirtaş’a yapılan adaletsizlik, Mehmet Şimşek’in Türkiye ekonomisinin güvenilirliğini satma amaçlı turlarının neden başarısız olduğunu anlatıyor. Bu tür eylemler ve işlevsiz bir yargı sistemi Türkiye’nin güvenilirliğinin altını oyuyor. Bedeli? Hiçbir şirket, adaletin sürekli sorgulandığı bir ortama tam olarak güvenemez”

Şimşek Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz günlerde Brüksel’de Brugel düşünce kuruluşunda düzenlenen ‘Türkiye: Avrupa Ekosisteminde İlerlemek’ konulu oturumda konuşma yapmıştı.

AG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *